Alakuljunk

Üdv ismét!

Egy nagyon húzós legénybúcsúból felocsúdva jelentkezem ismét, ezért ha a kelleténél is több helyesírási hibát láttok, előre is elnézést kérek érte! :)

Szóval ott tartok a tréningben, hogy megpróbálok fejből alakot rajzolni, megnézendő, mennyire vagyok kiművelve ezen a téren. Hááááát, nem igazán...

Mellékelem a rajzokat, melléjük a példaképeket, és olyan variációkat, amin egymásra vannak téve.

Íme az első. Ezen már most kapásból látszik, hogy mi is a legszembetűnőbb baj. Rövid a jóemberem. Sikerült a nyolc fej magasságból elég erősen lefaragnom. Ugyanakkor bárhogyan próbálkoztam, mindig gönyék lettek az alakok. Mintha összehúznák a vállukat, meg görbék lennének. Ez az első jóember például elég combos is lett, és ráadásul a perspektívát is eléggé elhanyagoltam, lévén hogy a figura minden pontja kb szemmagasságban van ábrázolva. Ejnye no, mondom ezt magamnak!

 untitled_artwork_eee.jpg

untitled_artwork_jjj.jpg

Így egymásra rakva a képek, jól mutatják, milyen sok sok részletet kell még tisztáznom:

untitled_artwork.jpg

untitled_artwork_ddd.jpg

Nem is nagyon lehet mit rágódni a dolgokon, hiszen eléggé látszódik, hogy első körben mit kell korrigálnom. Szerintem legalább is, az arányokat kell sokkal jobban belőnöm, teát a nyolc fej beosztást berögzítenem, ami remélem majd a karok hosszát is beigazítja. Ugyanakkor a szimmetrikus méretek, (bal, és jobb oldali testfél arányok, szemek aránya, és eltolódása) is erősen beleszól abba, hogy jól mérjem be a dolgokat. Ezek minden rajznál előjönnek, nemcsak az alaktanulmányoknál. Erre is figyelnem kell még inkább. A karok elhelyezése a test mellett, a lábfej, és combok problémája is ott van a szemem előtt, azok lesznek a következők! Van mit gyúrni:).

Hamarosan visszatérek hát a remélhetőleg pontosabb rajzokkal!